Вакцинопрофілактика – це захист населення від окремих інфекційних хвороб, які можна попередити.

Задля збереження здоров’я українців важливо, щоб програма імунізації в Україні безперервно працювала, попри умови воєнного стану, перебої з електропостачанням, обмежену роботою медичних закладів під час повітряних тривог.

Важливо, щоб люди мали змогу отримати актуальну інформацію про вакцинацію та відповіді на свої питання будь-де, максимально зручно для себе. Щоб сприяти досягненню цієї мети, ГС “Коаліція за вакцинацію” розробила онлайн сервіс – чат-бот з вакцинації https://vaccine.org.ua/chat/

Цей інструмент, яким зручно користуватися з мобільного телефону, інформує про: · інфекційні ризики для українців та захист від інфекцій; · відповіді на поширені запитання про вакцини та щеплення; · офіційні ресурси з інформацією про інфекції та вакцинацію.

Уже зараз чат-бот може розрахувати графік щеплень за датою народження людини. Надалі його функціонал планується розширити таким чином, щоб з його допомогою можна було записатись на вакцинацію, зв’язатись зі своїм лікарем.

Нагадуємо, що 1 серпня в Україні, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, розпочався додатковий раунд з вакцинації дітей та ревакцинації дорослих проти дифтерії, правця та кашлюку, який триватиме до кінця 2024 р.

Попередній запис
Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *