Як пережити спеку : дієві поради.

Як пережити спеку : дієві поради.

Як пережити спеку : дієві поради.
Літня спека- справжнє випробування. Висока температура повітря та пряме сонячне опромінення – це серйозне навантаження на людину,яке виснажує її морально і фізично і може привести до теплового чи сонячного удару.
Щоб зменшити негативну дію спеки :
-Уникайте фізичної активності в занадто спекотні дні і в години активного сонця з 11.00 до 18.00. -Захищайтесь від сонця,надівши головний убір, або користуйтесь парасолькою
-Носіть одяг світлих тонів з добре провітрюваних, натуральних тканин
( бавовна,льон,вовна)
-Пийте велику кількість рідини(1,5-2л на день в залежності від потреби свого організму), Добре втамовують спрагу морс, квас, компоти і особливо гарячий зелений чай ( 30 мг рідини на 1 кг маси тіла)
-В дорогу візьміть з собою пляшку прохолодної води та пийте потроху. В нагоді стане і віяло.
– Рекомендуються вологі серветки,щоб освіжити шкіру та видалити пил. -Намагайтесь перебувати в тіні .На деякий час ховайтесь в установах, де є охолоджувальні системи повітря (торгові центри,магазини,кінотеатри)
Щоб охолодитись на роботі, періодично змочуйте обличчя і руки до ліктів холодною водою, розмістіть біля себе широку ємкість з водою або маленький акваріум,періодично зрошуйте водою рослини з великим листям.
Дома відкривайте вікна,використовуйте вентилятори та кондиціонери для підтримки постійної циркуляції повітря. Ввечері та вночі залишайте вікна або кватирки відкритими. Щоб за день приміщення не нагрілося повісьте щільні штори або жалюзі. Внутрішні двері в будинку відкрийте.
Хороший спосіб охолодити приміщення – зволожити повітря в ньому. Це можна зробити
-поставивши в кімнатах ємкості з водою, зволоживши на ніч килими,гардини ( за допомогою пульверизатора). Також можна вивісити в приміщеннях змочені водою рушники. Намагайтеся обполіскуватися під теплою водою якомога частіше ( мило чи інші засоби не потрібно часто використовувати ) Допомагають також ванни для ніг;
-Уникайте переїдання. Скоротіть кількість солі, солоних продуктів,консервів, смаженої їжі,мяса і жирів, борошняного і солодкого. Віддавайте перевагу овочам і фруктам.Їжте невеликими порціями і частіше, страви не повинні бути гарячими.
-Не вживайте алкоголь він створює додатковенавантаження на серце.
Попередній запис
Що відбувається із серцем у сильну спеку та як йому допомогти
Наступний запис
Струс головного мозку